Svensk mästare i säkerhet: Bekanta som bor kvar i stan går inte ut efter 18:00

Uppdaterad: jun 18


Låt oss presentera en av de verkliga tungviktarna i bevakningsbranschen, Harald Paulsson, VD och grundare av Larm Assistans som koordinerar och levererar Vaktas väktar- och bevakningstjänster. Det är ofta väktare från Larm Assistans som rycker ut på Vakta-larm.


Harald brukar ibland skämtsamt kallas Svensk Mästare i säkerhet eftersom han är den person i Sverige som längst drivit ett auktoriserat bevakningsföretag – närmare bestämt i 30 år. Vi har tagit en pratstund med Harald för att höra mer om hur branschen – och otryggheten i samhället - utvecklats.


1. Hur känns det att kallas svensk mästare inom sitt gebit?

Svensk mästare i säkerhet är väl mest ett skämt, om än smickrande. Men jag har faktiskt en SM-titel. Det har varit en stöttepelare för mig hela vuxna livet, att titulera sig svensk mästare i Praktiskt skytte ( 1999 ) och kunna trycka ner mina två äldre bröder som är sport-hysteriker.


2. Under 30 år har du samlat på dig en enorm erfarenhet, men också sett hur branschen och samhället förändrats. Vad är din bild av ”livet på stan” idag? Finns det skäl att vara mer orolig?Ja det är faktiskt att – efter 30 år i branschen varav 28 år som föreståndare för ett auktoriserat bevakningsföretag i Sverige – att personrånen, våld mot kvinnor, inbrott i bostad har ökat rejält gör att otryggheten ökat. Jag har själv flyttat ut på landet med familj. Barn och barnbarn har flyttat efter. Bekanta som bor kvar i stan nämner att de inte går ut efter 18:00 vilket är riktigt skrämmande och oroväckande.3. Hur ser du på en tjänst som Vakta? Vad ser du som den största anledningen för en person att teckna sig för tjänsten?

Du har alltid med dig din smartphone, den är alltid laddad och sedan så har Vakta den unika funktion att du kan ”förtrycka” då du känner otrygghet ex. i en taxikö / busshållplats och då förbereder larmcentralen / väktarna för snabbare utryckning till platsen.