top of page

Därför föddes Vakta. Vår VD Erik berättar.

Uppdaterat: 25 mars 2022


Efter många års erfarenhet från trygghet och teknik grundade Erik Forsberg bolaget Vakta i Sverige och i början av 2020 föddes appen Vakta, Sveriges första överfallslarm i mobilen med väktarutryckning. Erik, som idag är VD för bolaget, fick den svåra uppgiften att bara nämna tre anledningar till varför Vakta skapades och varför det är en tjänst som kommer att efterfrågas allt mer i framtiden. Här kommer topp-3 listan.


1. Det finns en ökande känsla av otrygghet i Sverige

Tyvärr är detta inte bara en känsla, utan klimatet har blivit hårdare och tuffare. Samtidigt har brottsutsattheten ökat. Vi måste tillsammans göra mycket för att komma till bukt med det och vi måste alla hjälpas åt. Vakta är inte lösningen, men vi kan bidra på vårt sätt och med Vakta kan vi erbjuda ett stöd som faktiskt gör skillnad för användaren.

2. Riskerna med privatpersoner som ingriper

Med en ökande otrygghet och ett digitaliserat samhälle finns det tyvärr en risk att man förlitar sig på privatpersoner för att hantera hotfulla situationer. Det finns stora risker med en sådan trend; dels att det blir en falsk trygghet när man inte vet om någon kommer eller inte, dels för att privatpersoner kan hamna i en farlig situation och inte alltid vet vad de bör och får göra. Med Vakta vet användaren att det alltid kommer någon som kan hjälpa till och att den som kommer är en behörig väktare.

3. Det finns inga alternativ för gemene man

Historiskt har det varit både komplicerat och väldigt dyrt för privatpersoner att skaffa larm man bär med sig och som har väktarutryckning. När jag skapade Vakta var det för att så många som möjligt skulle få möjligheten att få en tryggare vardag; att demokratisera den delen av trygghetstjänsterna helt enkelt. Med Vakta gör vi en extra trygghet tillgänglig för många många fler. Jag vill erbjuda en professionell trygghetstjänst till ett pris som de flesta har råd med.

Comments


bottom of page