top of page

Därför använder Bingo och Nova Vakta

Uppdaterat: 25 mars 2022


Bingo och Nova Rimér har testat Vakta, Sveriges nya trygghetstjänst och överfallslarm i mobilen. Appen knyter samman användaren med tusentals behöriga väktare redo för omedelbar utryckning om hjälp behövs.


Gensvaret från vår testpanel, dvs far och dotter, har varit slående. Från Bingos perspektiv ger Vakta en trygghet i att veta att Nova får hjälp om hon skulle behöva. Genom ett enkelt grepp i sin smartphone kan hon kalla på behöriga väktare i situationer där hon känner sig otrygg eller utsatt – ett perfekt komplement till en orolig förälder.


- Vakta är som en kompis som alltid ställer upp. Eller som en förälder eller partner. Du får alltid hjälp om du behöver det, säger Bingo Rimér. Det är en extremt skön känsla att veta att Nova får hjälp om hon skulle känna sig otrygg eller hotad.

Prova Vakta gratis i 1 månad

Tre ungdomsabonnemang ingår när förälder tecknar konto
Ensam på löprundan, ute på kvällspromenad med hunden eller på väg hem från en middag på stan. Det finns många vardagssituationer där det är lätt att känna sig otrygg, oavsett ålder och var man befinner sig. För Novas del betyder Vakta en större frihet att kunna röra sig fritt och inte behöva känna sig illa till mods.


- Det som är så bra med Vakta är att man kan få hjälp även innan ett brott har hänt. Om jag känner att något är skumt eller på väg att hända, löser jag ut ett larm och några minuter senare har en behörig väktare kommit till undsättning, fortsätter Nova Rimér.

5 minuter och 13 sekunder. Så snabbt var hjälpen på plats när Bingo och Nova Rimér testade att lösa ut ett larm i Vakta. Se hur testet gick till:
OM VAKTA

Visionen är att skapa en tryggare vardag till en kostnad som de allra flesta har råd med. Det enda som behövs är en smartphone och Bank-ID.


För 49 kr i månaden ingår; • Hjälp av behöriga väktare dygnet runt • Två fria utryckningar per 12 månader • Upp till 3 ungdomsabonnemang (10–17 år) ingår kostnadsfritt i tjänstenSå enkelt funkar Vakta:


1. Larmet aktiveras genom att man håller inne den stora knappen på skärmen i mobiltelefonen


2. Släpper man knappen löser larmet ut och en behörig väktare skickas direkt till användarens position.

Larmet avbryts om man slår in sin personliga kod.


3. Larmet kan aktiveras i alla situationer där användaren känner sig rädd, hotad eller utsatt. En väktare rycker alltid ut direkt när ett larm går.
Prova Vakta gratis i 1 månad
VISSTE DU ATT...


I BRÅ:s senaste nationella trygghetsundersökning uppger 30 procent av befolkningen (16–84 år) att de känner sig mycket eller ganska otrygga och därför undviker att gå ut sena kvällar i sitt bostadsområde. Det är betydligt vanligare att kvinnor känner sig otrygga än att män gör det (38 respektive 22 %).

Comentários


bottom of page