Efter knivrånet - Petra Tungården engagerar sig i Vakta

"Så härligt att ansluta till gänget och kunna bidra till en tryggare vardag", säger Petra Tungården, ny stolt delägare i Vakta, Sveriges nya trygghetsapp med garanterad väktarutryckning.Det är en vanlig dag. Influencern Petra Tungården och hennes vän är på väg från Petras jobb. Plötsligt, mitt på Riddargatan i centrala Stockholm, trots att det är ljust ute och folk rör sig runt omkring på gatan, blir Petra knivrånad. En kille med en stor kniv och en kille på motorcykel har siktet inställt på att stjäla hennes klocka. En herre i en bil på andra sidan gatan har sett hela scenariot och sladdar in framför motorcykeln för att stoppa hans väg och några andra män springer efter. De lyckas brotta ner honom, sparka bort kniven och hålla fast honom tills piketbuss och polis kommer.


Trots att incidenteten hade ett bra slut, tjuvarna blev fasttagna och Petra klarade sig med skinnet i behåll, så är detta en av Petras värsta händelser i hennes liv och ärren sitter kvar, djupt.


När Vakta kontaktade Petra för ett potentiell samarbete och så föddes idén om att göra något större ihop. Och så blev det, idag är Petra stolt delägare i Vakta.


"Jag ser framför sig att jag kommer att engagera mig mycket i bolaget – inte minst för att jag vill bidra till att fler kvinnor ska kunna känna sig trygga"


Petra berättar att Vakta är en supertjänst och är övertygad om att väldigt många tjejer med henne tyvärr har ett enormt behov av den. Efter att hon själv utsattes för rån, så är en del stor del av hennes trygghetskänsla naggad i kanten. Petra vet vad hon pratar om och säger med handen på hjärtat att hon önskar så mycket att hon hade haft tillgång till tjänsten när rånet skedde. Och när hon idag går hem sent från kontoret, så har hon alltid tryggheten i att någon vet exakt vart hon befinner sig om något skulle drabba henne.
Världens mest lättanvända app

"Vakta är världens mest lättanvända app men gör stordåd i situationer när man känner sig hotad eller otrygg", berättar Petra Tungården.


1. Det enda man gör är att hålla in den stora knappen i appen.


2. Släpper man knappen utan att slå in sin personliga kod så rycker väktare ut direkt till platsen man är på.


3. Vid VARJE utlöst larm, kommer en väktare till undsättning.


"Känslan av att få snabb hjälp om man behöver är extremt skön", avslutar Petra Tungården.