top of page

Efter knivrånet - Petra Tungården engagerar sig i Vakta

Uppdaterat: 25 mars 2022

"Så härligt att kunna bidra till en tryggare vardag", säger Petra Tungården, stolt delägare i Vakta, appen som garanterar väktarutryckning.Prova Vakta gratis i 1 månad (sedan 49 kr/mån)Influencern Petra Tungården är på väg hem från jobbet. Plötsligt, mitt på Riddargatan i centrala Stockholm, trots att det är ljust ute, blir Petra knivrånad. En kille med en stor kniv har siktet inställt på att stjäla hennes klocka. Några män uppmärksammar incidenten och lyckas brotta ner mannen med kniv och håller fast honom tills polis kommer.


Trots att historien hade ett bra slut, så är detta en av Petras värsta händelser i hennes liv och ärren sitter kvar, djupt. När Vakta kontaktade Petra för ett potentiellt samarbete så föddes idén om att göra något ihop.


"Jag ser framför sig att jag kommer att engagera mig mycket i bolaget – inte minst för att jag vill bidra till att fler kvinnor ska kunna känna sig trygga" .


Vakta - världens mest lättanvända app


1. Håll inne den stora knappen i appen när du känner dig otrygg


2. Släpp knappen utan att slå in din personliga kod så rycker väktare ut direkt till platsen


3. Vid VARJE utlöst larm, kommer en väktare till undsättningProva Vakta gratis i 1 månad (sedan 49 kr/mån)
VISSTE DU ATT...


I BRÅ:s senaste nationella trygghetsundersökning uppger 38 procent av befolkningen (16–84 år) att de känner sig mycket eller ganska otrygga och därför undviker att gå ut sena kvällar i sitt bostadsområde. Det är betydligt vanligare att kvinnor känner sig otrygga än att män gör det (38 respektive 22 %).Comments


bottom of page