top of page

5 anledningar till att du ska använda Vakta

Uppdaterat: 25 mars 2022

- Det som är så bra med Vakta är att du kan larma innan något har hänt, säger Nova Rimér som använder den nya trygghetsappen med väktarutryckning. - Dessutom är du garanterad utryckning.

Nova Rimér, 18 år och bosatt i Stockholm, har testat Vakta. Här är hennes 5 främsta anledningar till att alla borde ha Vakta i sin telefon.1. I ett pressat läge hinner man inte ta upp telefonen och ringa efter hjälp. Med Vakta behöver du inte göra en aktiv handling.

Man släpper bara den stora knappen på skärmen och ett larm löses ut. Om jag skulle bli överfallen bakifrån och tappa telefonen, går ett larm direkt till Larmcentralen och en utryckning initieras till min plats.2. Man kan lösa ut ett larm med INNAN något faktiskt har hänt.

Det finns situationer när man känner sig hotad eller otrygg som man inte vet hur det ska sluta. Och det går inte att ringa till polisen varje gång. Då är det skönt att kunna larma och få hjälp för att slippa riskera att något urartar.3. Eftersom man vet att man ALLTID kan få hjälp, känner man sig tryggare i annars otrygga miljöer.

En otrygg miljö är tyvärr ofta vardagliga miljöer, till exempel på löprundan, ute på kvällspromenaden med hunden, när man väntar på bussen eller är på väg hem från en middag på stan. Så skönt att inte gå runt och vara rädd hela tiden.Prova Vakta gratis i 1 månad
4. I abonnemanget som kostar lika mycket som Netflix kan man ansluta upp tre barn (10-17 år) kostnadsfritt.

Så man kan både göra sin egen vardag tryggare men också sina barns för en kostnad som nästan alla har råd med.5. Det finns en stor trygghet i att veta att OM någonting händer så kommer behöriga väktare så snabbt som möjligt till din plats.

Väktaren som anländer säkerställer att du får all den hjälp du behöver även om ett brott redan begåtts så att man inte blir liggandes skadad och hjälplös. Risken för förnedringsbrott minskar också när man vet att någon garanterat kommer till platsen.


- Det känns så tryggt att Vakta finns med mig hela kvällen, från det att jag går ut tills jag kommer hem igen, säger Nova Rimér.


VISSTE DU ATT...

Varannan elev i årskurs nio undviker vissa personer, platser eller aktiviteter av oro för att utsättas för brott. Många uppger också att de har blivit utsatta för något brott, men få polisanmäler. Det visar Brottsförebyggande rådets senaste skolundersökning om brott där 6 000 elever i hela Sverige deltagit. Det är vanligare bland tjejer än bland killar att oron för brott leder till begränsningar i deras vardag, 56 procent av tjejerna vittnar om detta, 46 procent av killarna.Prova Vakta gratis i 1 månad
OM VAKTA

Visionen är att skapa en tryggare vardag till en kostnad som de allra flesta har råd med. Det enda som behövs är en smartphone och Bank-ID.


För 49 kr i månaden ingår; • Hjälp av behöriga väktare dygnet runt • Två fria utryckningar per 12 månader • Upp till 3 ungdomsabonnemang (10–17 år) ingår kostnadsfritt i tjänsten


Comments


bottom of page